Je bereidheid om de invloed die je wilt en hebt, los te laten voor het geluk van je kind wijst je de weg naar vertrouwen

Controle is het tegenovergestelde van vertrouwen
Een spelletje wat het hoofd maar al te graag speelt die ingesteld is op tekorten en overleven.
Ouders die veel in hun hoofd zitten zijn vaak intelligent maar missen net dat gevoelsmatige vertrouwen om achterover te leunen. Kinderen van intelligente ouders, hebben juist dat nodig. Het mogen voelen dat zij mogen ontspannen.Waardoor schoolwerk beter zal gaan, boosheid en frustratie af zullen nemen en zij een balans gaan ervaren tussen hun hoofd en gevoel.

Maar! Dat betekent niet dat het simpel zal zijn.
Want er zal verdriet zijn, angst en boosheid. Omdat je je wellicht je hele leven al je best hebt gedaan om die angsten en tekorten niet te voelen. Maar juist dat niet willen voelen is je hoofd die probeert om nog controle te krijgen. En dat is precies wat de kinderen jou laten zien in hun gedrag. Waar jij controle wilt pakken, dus iets wilt, en waar je dus heen mag. Naar dat wat er nodig is. In vertrouwen loslaten.

Jouw ouderschap gaat minder vermoeiend worden
Als je leert om uit je hoofd en uit de processen van je kind te stappen. In je eigen vertrouwen te zwemmen. De bereidheid hebt om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling door de triggers, spiegels loyaliteiten van je kind te zien als groeimomenten. Dan groei je langzaam naar een overgave aan het vertrouwen toe in plaats van de overgave aan het hoofd.

Are You Ready?

Het Jaarprogramma

Stel.
Je staat voor een kruispunt om jouw weg Naar Rome te lopen.
Ik sta op dat kruispunt om jou de weg te wijzen.

Ik vertel je dat je op de eerste weg, het pad van het voelen lopend veel zult bezinnen. Je hebt een rustig tempo. Je bent lief voor je voeten. Krijgt veel inzicht in jouw overtuigingen, emoties en patronen waardoor je soms tranen met tuiten huilt, boos wordt of niet meer wilt lopen. Uiteindelijk kom je er wel want! Jij bent de reis begonnen. Naast je loopt je kind die jouw hand vasthoudt, die moe is en veel aandacht vraagt. Dit is jouw weg als je op een rustig tempo wilt gaan lopen en het alleen wilt doen.

 

De tweede weg, het pad van vertrouwen loop je nog steeds op het pad van het voelen, hebt al wat overtuigingen, patronen en emoties onder de loep gelegd en regelmatig sluit je je aan bij een groep reizigers en loop je samen op. Het vertrouwen groeit omdat je face to face kunt delen en de kinderen die meelopen, lopen niet meer aan de hand vanwege het vertrouwen dat al duidelijk groeiende is. Ze laten nog steeds bepaald gedrag zien maar jij weet door de groep, dat je niet alleen bent en hebt daardoor al wat meer vertrouwen waardoor je je kind meer los kunt laten.

Op de derde weg, het pad van transformatie, heb je je het pad van het voelen en het vertrouwen al onder de knie en voel je je minder afhankelijk. Het verschil tussen de andere paden en dit pad, is dat ik bepaalde stukken met je mee wandel.  Je hebt een lange weg afgelegd en Rome komt dichterbij. Om je energie op te bouwen kun je wel wat steun en hulp gebruiken. En daar kan een helpende hand bij helpen en transformaties écht plaats kunnen vinden zodat jij je weg nog meer zonder zorgen kunt vervolgen.

Mijn naam is Mariska van der Hiele

En ik weet dat er vele wegen naar Rome leiden. Als je jouw weg loopt en je komt op een kruispunt waar ik sta. Dan verwijs ik je graag naar bovenstaande wegen. Het pad waar ik je naar verwijs en wat jij kiest is afhankelijk van je wensen, je doelstelling en je bereidheid. Hoe graag ik het ook zou willen, ik los geen problemen op. Ik breng je niet naar Rome. Ik wijs je alleen de weg. Ik bied je met alle veel passie, liefde en plezier de paden aan die mij geholpen hebben.

Het Pad van Vertrouwen

Het Nieuwe Opvoeden

 Je leert afstemmen op dat wat voor jou werkt.
Zodat jij je kind een vangnet kunt bieden en aanleren.
En leert dat er steun is en later op zichzelf kan steunen.
Omdat jij vertrouwen hebt.

Levensthema’s

Mindset: leren afstemmen op jezelf,
overtuigingen keren en levenslessen halen
uit de emotionele processen.

1 Intro behoeftes van je kind;
Wat heeft een kind nodig en op welke manieren spreekt jouw kind je in de gevoelslagen aan?

2 Bestaansrecht;
het recht dat je niet hoeft te verdienen

 3 Innerlijke veiligheid;
De basis van vertrouwen

4 Eigen ruimte;
Eigenmachtig om je ruimte in te nemen

 5 Open hart:
Is iets anders dan kwetsbaar opstellen

6 Communicatie:
Komt het uit je hart of uit je kwetsingen?

7 Waarnemen en intuïtie:
Wat neem je waar, en is het waar?

8 De innerlijke man:
De innerlijke vader

9 De innerlijke vrouw:
De innerlijke moeder

Het resultaat:

Kinderen gaan meer rust ervaren door het pad wat jij gaat lopen naar jouw Rome.

Vanwege jouw vertrouwen en innerlijke veiligheid die je laat groeien

Je zult daardoor gedragsveranderingen zien
Soms snel. Soms over langere tijd.

Omdat je ze een basis meegeeft van vertrouwen en ze leert
dat ze mogen schakelen naar ontspanning, spel en plezier alsook
naast de overleving en lichte mate van stress die ze nodig hebben.
Zodat ze die balans later volledig uit kunnen werken
en uit kunnen groeien tot evenwichtige volwassenen.

"Deze cursus heeft me nu al meer geholpen dan welk boek of gesprek dan ook."

Iris

Er gingen zoveel schillen weg van die muur van angst en onmacht omdat ik niet besefte dat waar ik me als kind voor had afgesloten werd opengebroken.  
MAAR..ik ben zo blij dat ik dit heb mogen ervaren om te staan waar ik Nu sta..en mn kinderen dit kan meegeven. Onbetaalbaar. Liefde voor mezelf, innerlijke veiligheid, bestaansrecht. Je hebt zovelen ermee geholpen en de schilletjes los mogen weken. Ik word er emo van nu ik t schrijf, wetende dat Jij mijn Ziel geraakt hebt en me hebt gegeven..wat ik nodig had. Namelijk ogen om te zien. Oren om te horen en woorden om te leren en het door te geven aan mijn kinderen. Dus ook de generatiepatronen worden meegenomen en verandert. En dat is voor mij rust.

Nathalie ter Huize

Dank je wel voor deze cursus. Nu ik verander, veranderen ook de reacties van mensen op mij. Als ik het zelf al hebt geaccepteerd dan moet de rest daar nog wel aan wennen, merk ik. Ik heb de cursus uitgeprint en aan mijn moeder gegeven. Deze cursus heeft me nu al meer geholpen dan welk boek of gesprek dan ook. Misschien raar om te zeggen hoor, het is de confrontatie aangaan met dingen die ik allang ergens wel weet, maar er niet aan durft of ik weet niet waarom ik me soms zo voel en nu durf ik dat wel.

Dank je wel daarvoor!

Desiree Kolman

Met heel veel warmte wil ik je bedanken voor alle tijd die je in de online cursus hebt gestoken. Ik heb er veel aan gehad, ik sta veel meer open voor mijn kinderen en zij voor mij. En ik ook voor mezelf

Nu praktisch

Het pad van vertrouwen

 Als jij bereid bent om een commitment met jezelf aan te gaan

 

Te accepteren dat er weerstand op je pad komt

 Zelf te reflecteren

Je kind met een veilig gevoel los te laten

Te werken met intenties en je kracht

En weten door de community dat je het niet alleen hoeft te doen

Zodat jij transformeert van tekort naar overvloed

 

Heb ik het volgende programma voor jou:

Van 2 januari 2018 tot en met 30 november 2018*

Iedere week online masterclass

 Werkbladen in PDF

1 x per maand 3 uur durende creatieve groepsworkshop

❀ Bonus: 9 online masterclasses over de juiste fysieke voeding

Voor de eerste 8 snelle beslissers is er de mogelijkheid om bij  mij aan de keukentafel aan te schuiven voor een theekrans
Who is in?


*Maandag 7 juli t/m maandag 20 augustus is er geen begeleiding

 

 

Datums en tijden workshops

Datums en tijden van de workshops zijn op vrijdagen  in 2018 van:

13.30 – 16.30

26 januari
23 februari
23 maart
20 april
25 mei
22 juni
7 sept
12 okt
9 nov

De locatie is in Middelburg en nog nader te bepalen.

Zodra je je hebt aangemeld
ontvang je de link naar de besloten facebookgroep van
Het Nieuwe Opvoeden Community
Maandag 2 januari om 20.00 is de eerste online masterclass.
Vrijdag 30 november is de laatste.
Vrijdag 26 januari is de eerste workshop.

"Mede dankzij jouw cursus, ben ik hard op weg om het kind in mij te omarmen, lief te hebben, te troosten en te bevrijden van zijn overlever (die ik dank voor zijn werk). "

Jasmijn Hendriksen

Voordat ik aan de cursus begon begreep ik mezelf en m’n kinderen soms echt niet. 

Terwijl ik met de cursus bezig was ontstond er herkenning en bevestiging dat dingen gewoon mogen zijn. En vooral dat ik zachter voor mezelf mag zijn en meer rust mag ervaren. En kreeg ik echt nieuwe inzichten over mijn oude patronen en in die van m’n ouders en hoe zich dat naar mijn gezin nu vertaald.
Nu gaat het gezinsleven in meer harmonie.
Ik wil bovenal Mariska bedanken voor haar rustpunt, kracht en inspiratie. Ze heeft zo’n mooie missie. Ze gaf ons regelmatig hulp en adviezen in de groep.

Els den Uijl

Mede dankzij jouw cursus, ben ik hard op weg om het kind in mij te omarmen, lief te hebben, te troosten en te bevrijden van zijn overlever (die ik dank voor zijn werk). 

Om het weer te laten voelen, te laten genieten, creatief te laten zijn en bovenal kind te laten zijn.

Zo mooi om te ervaren dat ik hierin mag groeien en ervaren vanuit verbinding met mezelf, mijn kinderen, mijn gezin van herkomst en alle mooie mensen op mijn levenspad. 

Ik geloof niet in toeval. En ben dan ook heel dankbaar dat je op mijn pad bent gekomen. En dat wilde ik graag met je delen.

Iris

De eerste weken bij de lessen., tranen, signalen, tekens, voelen, ik dacht..ok..t is veilig..het mag..het hoort erbij. Bewuster kijken naar wat ik zelf doe/deed mbt mn kinderen. Niet wetende dat door juist deze cursus ik mn extreme gevoeligheid tot t diepste toe moest. Maar…ÑU!. Ik kan dit! Ik MAG er Zijn..en de gevoeligheid..t is een kracht/gave..geen last..Mijn zoon idem. Nu helpen/spiegelen we elkaar. Ik kan nu vol trots terugkijken en zeggen; ik ben door mn diepste angst heen dankzij jouw cursus. Nu sta ik in mn kracht. Voel ik heel erg bewust met wat ik doe. Wat ik zeg en wat ik denk. Zie ik mijn zoon als mijn spiegel en denk ik na voordat ik wat zeg vanuit oude overtuigingen. Dankzij Jouw cursus heb ik mn diepste angst onder ogen durven voelen en durven zien en Mariska…dat is in mn leven nog nooit iemand gelukt. Dus lieve engel..jij hebt niet mn hart..maar mijn ziel geraakt. Keep up the good work angel