En dat begon al toen ik heel klein was.

Om energie te krijgen en lichamelijk of geestelijk te genezen,
is contact met je bezieling nodig.
Of andere woorden; met je gevoel. Zonder gevoel leef je niet ècht.
Ben je bezig in de grote bovenkamer. De controlekamer.
En verlies je het contact met wie je werkelijk bent.
Want…

Bezieling

“Ooit wel eens een ontzield lichaam gezien?”

“Ja, dat is dood” antwoordde de zaal.

“Dan kun je dus stellen dat het lichaam bezield is?”

De dokters, zij met hun analytische vermogens waar die workshop voor bedoeld was, knikten..
“Vanuit en met die bezieling werken wij”

"To lose yourself
in de service of others"
- Mahatma Ghandi -

Als kind had ik dat contact met mezelf, de natuur en de ander. Het kostte me geen moeite. Ik voelde precies aan wat een ander nodig had en ben daar naar gaan handelen.
Wat ik zelf nodig had, werd deels erkent en herkend door de buitenwereld. En kon daardoor ook mezelf  deels geven wat ik nodig had. Tot het moment dat het te weinig was. En ik meer en meer leegliep op het aanvoelen van anderen en hen te geven wat ze nodig hadden. Ik verloor mijn energie. Aan het geven aan anderen.

Het ontwikkelen van persoonlijk niveau naar een vol-wassenheid
En op zielsniveau naar het leren loslaten 

Door het werken aan eigen thema’s
die allen verbonden zijn door het persoonlijke aan de ziel
gaat niet vanzelf..

Ik brak.
Toen ik MIJN energieveld, mijn natuurlijke eigen en authentieke energie toestemming gaf om er te zijn.
Op dat moment ontmoette ik mezelf. En dat deed pijn. Want tot die dag had ik nog nooit gevoeld hoe het zou zijn als ik was wie ik ten diepste ben. Met pijn. Maar ook zonder pijn. Ik huilde tranen met tuiten en kon niet meer stoppen. Wat hield ik veel van alles wie ik was. Waarom had nog niemand me dat ooit laten voelen?!

Mijn ambities..
Het was november 2012. Mijn jongste was 6 maanden oud, mijn middelste 1, en mijn oudste 3.
En! Ik was alleenstaande moeder. Moe. En ambitieus. Ik had 3 maanden daarvoor heel sterk gevoeld dat ik kinderen wilde helpen en als kindercoach wilde werken.

Chakrapscychologie en energiesysteem
Maar ondertussen was ik mega nieuwsgierig geworden naar de psychologie achter het chakrasysteem omdat ik via mijn toenmalige coach er al veel over had gehoord en het me zou kunnen helpen bij mijn vermoeidheid, ambities en moederschap. En besloot om op zijn aanraden een energieweek te volgen. Echt voorbereid was ik niet op wat ik toen leerde. Want had ik werkelijk voorbereid kunnen zijn op het doorleven van de grote levensthema’s? Op het feit dat mijn energie opgebouwd kon worden door mezelf te leren kennen? En dat ik uiteindelijk met die energie van anderen kan werken? Om écht, daadwerkelijk kinderen en hun ouders te kunnen helpen, mocht ik al die levensthema’s doorleven om het door te kunnen geven en voor te kunnen leven. Om de psychologie werkelijk te begrijpen mocht ik het doorleven zodat het van mijn eigen wijsheid werd.

Ik leerde ook dat ik heel sterk was
in het vasthouden van spanning
zoals onzekerheid, eenzaamheid, onbegrepen worden.

Ik had daardoor energie van de buitenwereld nodig
zoals waardering, erkenning en bevestiging.
En ik besefte ten diepste,  dat dát was,
wat ik mijn kinderen ook leerde..

Keuzes
Alhoewel het onvermijdelijk is dat kinderen hun eigen lessen en pijn meekrijgen, wilde ik een keuze hebben in hoe ik me voelde. Want wat ik voelde, wist ik ondertussen, voelen mijn kinderen ook. En nemen zij over. Zeker als ze onder de 9 jaar zijn. En van daaruit kan worden gehandeld, overtuigingen aangenomen of gecreëerd en trauma’s en emoties opgeslagen. Gaandeweg spitte ik al die levensthema’s door. Leerde door de pijnlijke kant heen te kijken naar de liefdevolle kant. Om van mezelf te houden ondanks alles waarvan ik dacht dat niet goed aan me was. Steeds meer bouwde ik spanning af. Liet ik ont-spanning toe. En leerde ik wat loslaten in vertrouwen is.  Totdat ik op een dag ten diepste voelde: ik kan kiezen. Toen ik dat deed, was dat voor mij de missende sleutel. Je kunt kiezen. Kies. Anders word je gekozen zeggen ze wel eens. En dat is echt zo. Als je niet kiest. Gaan er oude systemen aan die het meest comfortabel voelen..

Kindercoaching
Twee maanden later, januari 2012, begon ik met de opleiding tot kindercoach. En dat was het moment dat ik leerde dat kinderen spiegelen. En toen viel alles op zijn plek.

Maar als ik een kind coach in het zelfvertrouwen
en hij komt thuis en iemand zegt ‘boe’,
wat gebeurt er dan met het zelfvertrouwen?

Dat was het moment dat ik besloot: ik ga kinderen helpen, door hun ouders te helpen met het leren oppakken wat hun kind ze spiegelt..

En toen was ik terug bij de authenticiteit. Bij wie ik was. Wie ik ben. Want ik kan iemand daar brengen, waar ik zelf ben. Stapje voor stapje begon ik met het mezelf toestaan om die authenticiteit te pakken door onder andere het spiegelen van wat mijn kinderen me lieten zien. En had daardoor steeds minder waardering en erkenning nodig van de buitenwereld. Omdat ik leerde dat alles energie is, je daarmee kunt werken en dat door kunt geven aan je kinderen.

Trainen
Omdat ik leerde dat een overtuiging de basis is van de mindset. Dat iedere cel in mijn lichaam, iedere dag, 24/7 bezig is om mij gezond en wel te houden. En dat mijn overtuiging mij kon maken of breken. Train ik mezelf nu iedere dag. Stem ik af op mijn lichaam. Volg ik mijn processen. Ruim energie op. Voeg nieuwe toe. En houd mijn bewust zijn hoog. Dit allemaal om het te doorleven,  door te geven en het voor te leven. Aan mijn kinderen. En aan jou.

Ik voelde nog steeds aan wat anderen nodig hadden.
Maar liep niet meer leeg op het geven.
Omdat ik mezelf ook kon geven wat ik nodig had.
Het moment dat ik voelde wat bezieling inhoudt.
En wat het inhoudt om weer écht contact te hebben met de natuur.
Net als toen ik kind was..en dat gun ik jou ook

Als ik in de ogen van iemand kijk,

Zie ik wie ze werkelijk zijn

Ik ben Mariska van der Hiele, moeder van 3 kinderen, energetisch therapeutisch werker en kindercoach i.o.

Ik geloof ten diepste dat het niet aan mij is om een kind in eerste instantie te helpen.

Ik geloof in het bekrachtigen van de ouders. Om hen te inspireren. En motiveren.

Zodat zij hun eigen wijsheid die hun kind kan helpen, aan kunnen boren. Om datgene te doen voor hun kind wat het nodig heeft.

En dit geloof ik nadat ik al die jaren ouders begeleid en daarnaast de kinderen begeleid te hebben.

De opleiding waar ik het meeste aan heb gehad is niet op een school geweest. Maar is het leven ten diepste gaan begrijpen door mijn persoonlijke processen aan te gaan. Te leren en accepteren dat alles energie is, en via de Leonardushoeve geleerd hoe je die kunt transformeren.

Werken met mijn energie en die van een ander heb ik geleerd op de Leonardushoeve. Als Luisterkindwerker heb ik geleerd om op afstand te werken. En als kindercoach heb ik veel praktische werkmodellen tot me kunnen nemen. Daarnaast nog een didactische aantekening Allround Kapster
Trainer hormoonfactor en Darmtherapeute. Deze combinatie zorgt dat ik veel met de kracht van de natuur en die van de mens kan werken.

Boek je consult en voel je welkom