Vind je rust blog

grenzen stellen

Lees verder

7 tips om je kind te helpen

Kinderen doen niet zo moeilijk Wat ik altijd heel fascinerend vind is dat kinderen niet zo moeilijk zijn. Of doen. Ze leven volledig in het nu. En alles wat ze spannend vinden laten ze los óf als ze geen vertrouwen voelen zetten ze de gevoelens vast. Jouw kind helpt jou Waar ze ook heel goed in zijn, is het helpen van hun ouders. Helpen door het leven lichter te maken. Door emotionele...

Lees verder

Het persoontje en de ziel

Je wordt geboren en bent meteen mega assertief vol zelfvertrouwen en je kunt super loslaten. De wereld ziet er dan bloeiend en stralend goed uit. Want je ouders zijn dat dan ook. Ik vraag me af: Wat zou ik dan te leren hebben? Hoe zou de wereld er uit zien als iedereen kant en klaar geboren wordt? Maar vooral: wat heb ik dan te leren aangezien ik niet kant en klaar ter wereld kom?

Lees verder

Overprikkeling bij mama’s

Je kent het vast. Het moment dat je snauwt, schreeuwt, alleen wilt zijn, de kinderen groot wenst, je weg wilt en tijd voor jezelf. Daar is het. Overprikkeling bij mama's. Het moment dat je jouw eigen grenzen te vaak bent over gegaan, vaker ja zei uit schuldgevoel naar je kinderen, (want hun blik is zo zielig als ze nee horen) je partner die geen steun kon bieden en er geen tijd was om voor 1 moment je gedachten te laten gaan.

Lees verder

Gedicht

Dit gedicht hangt op de Leonardushoeve op iedere kamer. De Leonardushoeve is het begin geweest van mijn innerlijke reis naar rust. Om contact te maken met mij en van daaruit met anderen. Door dit gedicht wordt je gewezen op je eigen verantwoordelijkheid en daarmee is meteen alles gezegd.

Lees verder

Vertraag maar

Blogspiratie: Als het soms allemaal te snel gaat voor je ღ

Lees verder

Mijn rust

Toen ik zo een 6 jaar geleden voor het eerst op de Leonardushoeve kwam liet ik mijn 3 kids achter bij mijn ouders en hun vader, voor een week. Ik was zo goed als tegen het randje van burn-out aan en heb mijn kinderen toen: 4, 2 en 8 maanden, geen dag gemist. En dat was niet omdat ik niet van ze houd. Maar omdat ik gewoon op was van het constant aangeraakt worden in mijn onzekerheid door het moederschap en de scheiding. Ik ontmoette daar een moeder met een baby van dezelfde leeftijd die daar al 3 maanden zat. En al die tijd had ze haar kinderen niet gezien. Zij was wel burn-out. Dit was het begin van mijn weg naar rust.

Lees verder